Make Appointment eBook for professionals

1.2.3.D concept

Dr. Stevens introduceert als eerste in 2008 het baanbrekende 1.2.3.Dimensionaal-concept.


Een totaal overzicht over hoe veroudering van het aangezicht zich voltrekt per dimensie, en de 'oorzaak-gebaseerde' aanpak ervan.
Onafhankelijk van voorkeur voor techniek, onafhankelijk van kosten of verdiensten, betrouwbare informatie.

Biochirurgie

Waar staat Biologische cosmetische chirurgie voor? De visie achter het combineren van je eigen vetcellen met groeifactoren uit je eigen bloedplaatje:


Artsen zijn op zoek naar de beste behandeling voor hun patiënten. Vooral bij moeilijk genezende wonden waren plastisch chirurgen door de jaren heen creatief met het bedenken van een oplossing: nieuwe technieken, een nieuwe manier van behandelen. Uitdagend en verfrissend en vaak meer succesvol dan de behandelingen van daarvoor. De basis was steeds een beter begrip van 'wondgenezing'.

lipofilling

Lipofilling, ofwel vet gebruiken om extra contour en volume te creëren is ongetwijfeld de meest veelbelovende behandeling van dit moment in cosmetisch plastisch opzicht. De inmiddels over de gehele wereld zeer intensief gebruikte techniek om vorm en onderlinge verhoudingen van het lichaam te verbeteren is de laatste 8 jaar volledig uit het hoekje gekropen van een techniek die 'onbetrouwbare resultaten zou geven', 'lastig uit te voeren zou zijn' en 'grof en onvoorspelbaar zou zijn'.

fijne rimpels

Om de beste keus te kunnen maken tussen de diverse beschikbare behandelingen is het belangrijk eerst goed onderscheid te maken tussen de diverse soorten (meer of minder fijne) rimpels en groeven in het gezicht en waardoor deze worden veroorzaakt. Alleen dan kan het probleem juist aangepakt worden en zal de gekozen behandeling maximaal effectief kunnen zijn.

voorhoofd

'Ik krijg steeds te horen 'ben je moe', 'ben je bedroefd?', 'kijk niet zo streng' maar zo voel ik me helemaal niet'. Heeft u één van de volgende klachten dan is het zeer waarschijnlijk dat niet alleen een overhangend bovenooglid de oorzaak van het probleem is, maar ook een te laag staande wenkbrauw c.q. een te laag staand voorhoofd.

bovenoogleden

Door een ingreep waarbij overtollige huid, spier en in zeer beperkte mate, ook vet rondom het oog wordt verwijderd, wordt de arcade boog van het bovenooglid hersteld en een meer jeugdige, frisse uitstraling teruggebracht. Een dergelijke ingreep kan een perfecte bijdrage zijn voor de totale uitstraling van het gezicht. Soms is alleen een bovenooglidcorrectie al voldoende. Soms is het een belangrijk onderdeel in combinatie met andere ingrepen in het gezicht om de harmonie, tussen de verschillende delen van het gezicht te bewaken, terug te brengen.

onderoogleden

Voorheen werd de correctie van de onderoogleden nogal eens beperkt tot verbetering van het gebied van de onderoogleden tot de oogkasrand. In de loop van de jaren '90 werd wel duidelijk dat dat niet altijd de meest optimale verbetering gaf. Het gebied dat om verbetering vroeg was uitgebreider. Namelijk het gehele 'midden-gezicht' of 'midface', dat loopt van wimperrand tot bovenste deel wang (tot aan de neusvleugels).

APTOS-lift

Heeft u één of meer van de volgende klachten dan zou u duidelijke verbetering kunnen verwachten van een correctie met behulp van een verbluffend eenvoudige maar doeltreffende techniek die door dr. Jeroen Stevens is aangepast, zodat het te verwachte effect is geoptimaliseerd: de 'APTOS-lift volgens de Stevens-techniek'.

MACS-lift

Heeft u één of meer van de volgende klachten of wensen dan zou u duidelijke verbetering kunnen verwachten van een correctie door middel van een operatie die overeenkomt met de bovenste 2/3e van de halsface-lift, de zogenaamde MACS-lift. MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension. Dit betekent MA = Minimaal klein sneetje, CS = optrekken naar de Kruin), ofwel 'facelift'. Ingrepen die naar de vorm van het littekentje soms ook wel de mini-lift of S-lift worden genoemd zijn qua litteken misschien vergelijkbaar, maar niet onderhuids. Kijk hiervoor ook naar de video-uitleg over het verschil tussen deze ingrepen.

hals-facelift

Op allerlei verschillende manieren wordt getracht (en geadviseerd) de tekening, die optreedt bij het ouder worden, tegen te gaan of tot een minimum te beperken. Ouder worden mag, meer rimpels in de loop van de tijd horen daarbij. De harmonie vasthouden tussen hoe je je van binnen voelt en hoe je er van buiten uitziet, blijft belangrijk.

hals-lift

Op allerlei verschillende manieren wordt getracht (en geadviseerd) de tekening die optreedt bij het ouder worden tegen te gaan of tot een minimum te beperken. Ouder worden mag, meer rimpels in de loop van de tijd horen daar bij, maar de harmonie vasthoudentussen hoe je je van binnen voelt en hoe je er van buiten uitziet blijft belangrijk.

afstaande oren

Meestal betreft het kinderen of jong volwassenen. In de regel wordt deze ingreep verricht kort voor het 6e levensjaar verricht. Het oor is rond deze leeftijd vrijwel volgroeid en kan dan goed gecorrigeerd worden voordat het een aanleiding vormt hiervoor gepest te worden.