Make Appointment eBook for professionals

IV, 25 jaar

Reden van komst

Al jaren schaamde ik me letterlijk en figuurlijk voor mijn binnenste schaamlippen die enorm uitstaken. Naar een sauna durfde ik niet en douchen na het sporten was helemaal iets wat ik niet durfde. Bang dat iedereen zou zien hoe raar ik er eigenlijk uitzag. Tijdens het vrijen zaten mijn schaamlippen me gewoon in de weg en als ik een dagje gefietst had, voelde ik de hele dag een nare zeurende pijn tussen mijn benen.

schaamlipcorrectie lipofilling biochirurgie vrouw - drstevens.nl

Na jaren van twijfelen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een consult aangevraagd bij Dr. Stevens. Hij stelde mij volkomen op mijn gemak en gaf aan dat ik niet de enige was die met dit probleem rondliep. Hij tekende duidelijk op papier wat er precies weggehaald zou worden en hoe het er dan na de operatie uit zou zien. Ik was enorm opgelucht na dit consult en voelde spijt dat ik al niet veel eerder een consult had aangevraagd.

Eigen ervaring

Op de dag van de operatie wordt je op een eigen kamer heel goed voorbereid op de komende ingreep. Het is een ingreep onder plaatselijke verdoving en voordat je naar de operatiekamer gaat, krijg je een verdovende creme die je alvast op je schaamlippen smeert. Deze creme voorkomt dat de prikjes die je gaat krijgen pijnlijk zijn en ik kan iedereen geruststellen, je voelt nauwelijks iets van de prikjes en helemaal niets van de ingreep zelf. Na 40 minuten was ik alweer op mijn kamer terug, kreeg een lekker kopje koffie en mocht na 3 kwartier weer naar huis. Zelf rijden kun je niet en de eerste dag koel je de plek steeds met ijs om de zwelling zo klein mogelijk te houden. De hechtingen die aangebracht worden zijn oplosbaar en verdwijnen in de loop van een paar weken. Het lopen ging de eerste dagen een beetje met de benen wijd, dus een beetje moeizaam maar pijn heb ik niet gehad. Na een week kom je op controle en worden eventuele hechtingen die erg in de weg zitten verwijderd. Bij mij volgde daarna een periode van 2 weken waarin ik wat jeukklachten had die werden veroorzaakt door de hechtingen. Nadat deze opgelost waren, verdween de jeuk en na een week of 6 zag het hele gebied er niet meer gezwollen uit en was het resultaat prachtig. Sexueel is er gevoelsmatig niets veranderd, het is alleen maar fijner geworden omdat er niets meer in de weg zit.Ik durf weer te douchen na het sporten en ga volgende week voor het eerst zonder schaamtegevoel de sauna in. Spijt heb ik dus helemaal niet. Wel ontzettende spijt dat ik hier jaren mee heb rondgelopen en niet eerder deze stap heb durven wagen.

De heer W, correctie asymmetrisch gezicht | drStevens.nl Lipofilling bij littekens in het gezicht | drStevens.nl