Make Appointment eBook for professionals

Borstlift, mv D

In september 2007 ben ik geopereerd door dr. Stevens, in het mooie kasteeltje op de Binckhorstlaan. Doordat mijn borsten sterk waren gaan hangen werd een borstlift met silicone prothese uitgevoerd. Nu klinkt dat heel makkelijk maar ik heb er jaren over gedaan om dit besluit te nemen. Niet alleen de kosten zijn een overweging maar ook de risico’s die elke operatie met zich meebrengt is een factor waar ik wel bij heb stil gestaan. Daarbij wetende dat ik al bang ben voor een griepprik was de stap wel een hele grote voor mij.

borstlift sillicone prothese vrouw - drstevens.nl

Echter mijn borsten waren na twee kinderen met borstvoeding zodanig verslapt dat ik met grote tegenzin in bikini op het strand ging liggen. Liggen ging nog wel maar na elke beweging moest ik checken of mijn borsten nog wel goed in mijn bikinitopje zaten. Bij elk truitje die ik aanhad moest ik regelmatig controleren of alles nog goed in mijn bh zat.

In september werd ik dus geopereerd door dr. Stevens na eerst uitgebreid gesproken te hebben over welke soort operatie, welke siliconen implantaten etc. Doordat ik het contact met dr. Stevens vanaf het allereerste moment als zeer prettig heb ervaren zag ik er niet al te veel tegen op. Nu ruim drie jaar later kan ik voluit zeggen dat ik er geen moment spijt van gehad heb. Natuurlijk was het moment dat het verband eraf ging een heel spannend moment en ik kan me herinneren dat ik aan de controle arts gevraagd heb of hij ooit in zijn hele carrière zo iets ergs gezien had. Mijn borsten waren bont en blauw en de littekens erg zichtbaar…De arts deed er echter zo laconiek over en zei zo overtuigd dat het er heel mooi uitzag dat ik hem bijna ging geloven. Maar na een aantal weken werd het resultaat zichtbaar en wat was ik er blij mee. Ik kon voor het eerst mooie truitjes aan en wat een genot dat mijn bh gewoon mooi gevuld was. Op wat kleine dingen na, zoals een plekje op de huid van een borst waar ik het gevoel niet helemaal hersteld is en het gevoel in mijn tepels wat veranderd is kan ik stellen dat ik nergens last van heb gehad. Tot ongeveer een maand geleden ik aan de onderkant van mijn linkerborst een bobbel voelde. De bobbel kon ik zo wegdrukken en het voelde als een stukje van mijn silicone. Bij sommige bewegingen voelde ik een pijnlijk gevoel precies daar op die plek en een aantal keren heb ik dat ervaren als een wat scherpe pijn die plots ontstond en ook zo weer weg trok. Ik had sterk het idee dat mijn litteken aan de binnenkant aan het scheuren was. Aangezien ik niet goed wist wat de procedure bij zoiets is heb ik een afspraak met mijn huisarts gemaakt. Deze vertelde mij echter dat hij niet dacht aan de prothese maar aan een heel ander verhaal. Een cyste of zelfs een tumor…Een echo dus in het ziekenhuis van mijn linkerborst. Dit was overigens ook niet makkelijk voor elkaar te krijgen want in het ziekenhuis vonden ze dat ik een mammografie moest maken alvorens er een echo gemaakt zou worden. Ik heb uit angst dat er iets mis was met mijn prothese hemel en aarde bewogen om eerst een echo te krijgen. Gelukkig is dit gelukt. De radioloog gaf aan dat er geen erge, enge dingen te zien waren maar dat er wel een uitstulping van de prothese zichtbaar was. Ik dus direct een afspraak gemaakt in de kliniek. Echter dr. Stevens was op vakantie maar gelukkig kon ik snel terecht bij een andere chirurg. Deze vertelde mij heel kort en bondig dat er niets aan de hand was en dat het een plooi in de prothese is die je doordat de huid daar dun is heel goed voelt. Toen ik echter weer buiten stond realiseerde ik me dat ik niet voldoende had benadrukt dat ik ook pijnklachten had. Dus toch weer twijfels aan de diagnose…

borstlift sillicone prothese vrouw - drstevens.nl

Direct een nieuwe afspraak gemaakt met dr. Stevens die mij gelukkig al na 5 minuten wist gerust te stellen. Blijkbaar is het voor mij belangrijk dat de arts die je geopereerd heeft en iets bij je gecreëerd heeft er ook weer naar kijkt en je geruststelt. Dr. Stevens heeft een aantal foto’s gemaakt van mijn borsten in diverse posities en gaf aan dat ik over een jaar terug kon komen om weer foto’s te maken zodat we het verschil kunnen zien. Overigens vertelde hij mij dat zolang er niets iets aan de buitenkant veranderd, de vorm etc. het niet waarschijnlijk is dat er aan de binnenkant iets mis is. Stom dat ik daar zelf niet op was gekomen…De pijn die ik voel heeft te maken met zenuwuiteinden en moeten na verloop van tijd weer weg trekken. Ik heb dus een voelbare bobbel aan de onderkant van mijn linkerborst. Deze kan geen kwaad en is een plooi van de prothese. De kans dat er binnen iets gescheurd is erg klein omdat dr. Stevens mij vertelde dat hij 4 laags gehecht heeft. Ook al is er dus een laagje “los”er zitten er nog drie denk ik dan! Op mijn vraag of de boel open kon scheuren en er een prothese zou kunnen ontsnappen reageerde hij gelukkig direct ontkennend! Ik vertel dit verhaal omdat ik zelf na het voelen van de “bobbel” direct ben gaan googelen en ik niets vond wat er op leek. Ik had het prettig gevonden om iets te lezen van een ander die hetzelfde heeft en dat had mij al direct wat meer gerustgesteld. Ik hoop dan ook dat mijn verhaal iets kan bijdragen!

Borstvergroting Dual Plane, mv S | drStevens.nl Mw. G Borstvergroting | drStevens.nl