Make Appointment eBook for professionals

Endoscopische voorhoofdlift met hals-facelift en lipofilling, vrouw (53)

voorhoofdslift hals-facelift lipofilling aangezicht vrouw - drstevens.nl

Met mijn leeftijd van 53 jaar vond ik dat ik er wat vermoeid ging uitzien, vooral na een drukke dag was dat te zien rond te ogen (wat hangende wenkbrauwen) en in het gezicht en rond de halslijn was de huid wat verslapt. 

Ik wilde er weer frisser uitzien en vooral wenste ik een strakkere huid rond de kin, die mede door een mislukte ingreep in het verleden (uitgevoerd door een andere chirurg in een andere kliniek) wat plooien aan de onderkant van de kin vertoonde. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een endoscopische voorhoofdlift in combinatie met een hals-facelift en een minimale hoeveelheid lipofilling van eigen vet.

Na de ingreep heb ik 1 nacht overnacht in een comfortabele kamer in de kliniek te Rijswijk. Helaas heb ik de hele nacht moeten overgeven (waarschijnlijk de reactie op nacose in combinatie met het nuchter zijn), maar na 1,5 dag was dat gelukkig voorbij. De eerste dagen heb ik thuis heel rustig aan gedaan en me lekker laten verzorgen door mijn echtgenoot, die een week hiervoor had vrijgenomen. Mijn gezicht was de eerste 4-5 dagen enorm opgezwollen, maar desondanks heb ik weinig pijn gehad en vond het zelfs niet nodig om een paracetamolletje tegen de pijn te nemen, dus dat viel mee! Na ongeveer 1,5 week was de zwelling in het gezicht al een stuk afgenomen, maar hierdoor kreeg ik dermate grote vochtophopingen onder de oren dat het vocht behoorlijk ging lekken. Gelukkig kon ik hiermee direct terecht bij dr. Stevens die het vocht heeft afgezogen en een week later is dit nogmaals herhaald. In de tussentijd en nadien heb ik nog enkele dagen het vocht voorzichtig uit de vochtophopingen kunnen drukken, hierna ontstond er op deze plekken bindweefsel wat tot op heden nog langzaam qua grootte afneemt. De wenkbrauwen kon ik enige tijd niet meer bewegen wat ik een beetje eng vond, maar vanaf 6 weken na de ingreep is dit steeds meer hersteld en uiteindelijk helemaal goedgekomen. Ik voelde me na 6 weken weer fit genoeg om rustig aan te gaan werken.

voorhoofdslift hals-facelift lipofilling aangezicht vrouw - drstevens.nl

Inmiddels is het 4 maanden na de ingreep en kan ik constateren dat de littekens voor mijn oren er al keurig uitzien, evenals de littekens in de haarlijn boven de oren. De littekens boven op mijn hoofd in de haarlijn blijven nog wel gevoelig op dit moment, en het slapen op de oren gaat ook nog niet helemaal lekker. Het voorhoofd en boven op de schedel is nu minder ongevoelig als direct na de ingreep, ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit nog aan het herstellen is. Het resultaat vind ik zelf goed te zien rond de ogen, jukbeenderen, voorhoofd en op de wangen, echt super mooi gedaan!! Daar ben ik enorm blij mee! De kaak/halslijn is zeker ook verbeterd maar had van mij wat strakker gemogen rond de mond. Al met al ben ik in ieder geval heel tevreden! Ik heb dr. Stevens ervaren als een sympathieke chirurg die erg begaan is met zijn patienten. Ik kon altijd met vragen bij hem of bij de verpleging van de Bergman Kliniek terecht. De nazorg vond ik dan ook uitstekend.

Boven- en onderooglid- correctie | drStevens.nl Elke dag blij door die nieuwe frisse uitstraling | drStevens.nl