Make Appointment eBook for professionals

Elke dag blij door die nieuwe frisse uitstraling

Waarom deze behandeling? 

In 2008 heb ik mijn oogleden in de Bergmankliniek laten liften. Ik overwoog dit opnieuw te laten doen en ben gaan speuren op de site. De behandeling voor een facelift trok ook mijn aandacht. Mijn gezichtsuitdrukking was dat van een vermoeide vrouw en ik herkende mij daar totaal niet in. Ik zag vooral mijn afhangende oogleden en wenkbrauwen, hamsterwangen en beginnende rimpels in mijn halsgebied. Op de site en later tijdens het intakegesprek legde dr. Jeroen Stevens mij helder en logisch de techniek uit die hij gebruikt om in het gezicht weer een frisse, natuurlijke uitstraling terug te brengen. En het voordeel van werken met APTOS-draden is dat je sneller herstelt en geen littekens in je gezicht er van overhoudt. Vol vertrouwen maakte ik een afspraak voor een ooglidcorrectie en wenkbrauwlift aan beide kanten en een Macs-lift met lipofilling en groeifactoren. Ik ontving een uitgebreid informatiepakket en kon altijd bellen of langskomen voor aanvullende informatie.

wenkbrauwlift ooglidcorrectie macs-lift lipofilling groeifactoren aangezicht vrouw - drstevens.nl

wenkbrauwlift ooglidcorrectie macs-lift lipofilling groeifactoren aangezicht vrouw - drstevens.nl

Mijn ervaringen

De behandeling verliep voorspoedig. Daar heb ik overigens weinig van meegekregen aangezien ik na zo’n vijf minuten in slaap viel. Toen ik ontwaakte had ik geen last van pijn, misselijkheid of duizeligheid en kon ik na vier uurtjes observatie weer naar huis. Met een lange lijst instructies en een goody bag met gezichtsverzorgingsproducten van Bergman (overigens een aanrader om die te blijven gebruiken).

De eerste drie dagen was mijn gezicht flink opgezwollen en leek ik op een Sumoworstelaar. De constante hoofdpijn en gevoeligheid van de hechtingen bij mijn oren en op mijn hoofd waren niet prettig maar dragelijk. De hoofdband gaf de nodige ondersteuning.

Ik vond het lastig om te eten, want ik kreeg mijn kaken niet goed van elkaar. Dus dat werd in het begin vla en babyvoedsel. Ook kostte het mij moeite om niet teveel tillen, niet te bukken en om half overeind op mijn rug te slapen. Verder kon ik in de eerste weken geen bril dragen vanwege de hechtingen bij mijn oren.

Waar ik mij ongerust over maakte? Of ik zomaar kon niezen en mijn neus snuiten (ik was wat verkouden) en hoe ik ’s morgens die plakogen moest reinigen. Ook was ik bang om bij het wassen van mijn haren de wondkorstjes te beschadigen en daardoor het herstel te vertragen. Toen ik daarover belde werd diezelfde avond nog een zalfje aan de deur afgeleverd. Dat is nog eens service! Waar ik mij het meest druk om maakte was dat de linkerkant van mijn gezicht sneller herstelde dan de rechterkant. Ik kon al snel mijn linker wenkbrauw optrekken, terwijl er rechts geen beweging in was te krijgen. Ook kreeg ik mijn rechteroog niet goed open. Een waarnemend arts verzekerde mij over de telefoon dat ik niet bang hoefde te zijn voor een mogelijke zenuwuitval. En hij kreeg gelijk. Het wegtrekken van de blauwe plekken onder mijn ogen en op mijn bovenbenen heeft zo’n zeven weken geduurd, veel langer dan verwacht.

Het eindresultaat is grandioos geworden en nog steeds... Een frisse natuurlijke look met weer projectie op de konen en wangen en een strakkere kaaklijn. Ook is mijn huidkwaliteit met sprongen vooruit gegaan.

Als ik in de spiegel kijk zie ik een vitale met die frisse uitstraling weer terug en daar word ik nog elke dag blij van!

Endoscopische voorhoofdlift met hals-facelift en lipofilling, vrouw (53) | drStevens.nl