Make Appointment eBook for professionals

Lipofilling schaamlip- correctie

schaamlipcorrectie lipofilling vrouw - drstevens.nl

Laten we beginnen bij het begin. Zeker zo'n vier jaar geleden heb ik een schaamlipcorrectie laten doen bij een kliniek in Haarlem. Alles was goed verlopen en het resultaat was mooi.

Aangezien het al vier jaar geleden was en ik erg schommelde in gewicht, leek het erop dat mijn volume rondom mijn lies/schaamlippen verdween. Ik had al niet veel vetjes van mijzelf en daarom viel het ook snel op. Hierdoor leek het erop alsof mijn binnenste lippen alweer ietsjes uitstaken en dat wou ik absoluut niet. Na heel lang zoeken op het internet kwam ik steeds meer informatie tegen. Toen ik eindelijk bij het woord "Lipofilling" kwam zag ik al snel de naam van Dr. Stevens staan. Ik wist dat het gedaan werd en dat er al iets meer over gesproken werd dus ik pakte mijn kans en maakte een afspraak bij Dr. Stevens. Mijn vraag was dan ook, is het mogelijk? Wordt het ook in Nederland gedaan? Iedereen weet dat Bergmann goed staat aangeschreven maar ik wist nog niet dat Dr. Stevens ook één van de beste was als het gaat om lipofilling! Hij kon dan ook snel mijn antwoorden beantwoorden en ging ik met een super gevoel de deur uit. Ik moest alleen nog een afspraak maken en dan was het aftellen tot het moment.

De dag van de behandeling was aangebroken. Aangezien het een kleine ingreep was noem ik het maar een behandeling. Operatie klinkt gelijk zo ernstig.
Dr. Steven vertelde al eerder bij de intake dat er eerst wat vet werd weggehaald rondom het been of buik en dat die vetcelletjes in mijn schaamlippen werden geplaatst. Hij vertelde er ook bij dat hij het volume alleen kon verdubbelen omdat de vetcelletjes zich moesten hechten aan de bloedcelletjes. Klinkt ook erg logisch en ik had er ook veel zin in. Ik liep dan ook naar binnen met mijn mooie jogging broek en een grote glimlach. Al snel kon ik doorlopen naar mijn kamertje en werd ik ontvangen door een leuke verpleegster die wat dingen met mij doornam. 20 minuutjes later was ik dan aan de beurt en werd er een infuus ingebracht. Persoonlijk vond ik dat al verschrikkelijk omdat ik naalden echt eng vind. Daarna werd er nog besproken over een narcose ja of nee. De afspraak was onder sedatie en ik wist dus niet dat ik dan alsnog de verdoving moest meemaken. Gelukkig werd ik snel gerust gesteld en kon ik toch onder narcose. Super want ik heb na de infuus niks meer gemerkt. Ondanks dat alles zo snel ging was iedereen vriendelijk en was het zo gebeurd.

Na een klein uurtje werd ik wakker en voelde ik mij helemaal top. Dr. Steven kwam nog even gedag zeggen en wat dingen vertellen hoe het gegaan was. Ik had zelf nog geen pijn en was meer verstijft doordat het vet was weggehaald bij mijn buik. Iedereen kent het gevoel van een slappe lach en dat je dan spierpijn krijgt, nou zo voelt het dus. Mijn schaamlippen waren flink opgezwollen en eerlijk gezegd maakte ik me gelijk al zorgen of het wel wegtrok en tot hoever het wegtrok. Je wilt natuurlijk niet dat er te veel vet wordt afgebroken door je lichaam. Ook toen ik thuis was had ik nog geen pijn alleen kon ik weinig doen vanwege de zwellingen. De eerste vijf dagen had ik wel wat pijn maar dat was echt voornamelijk mijn buik. Mijn schaamlippen waren eigenlijk gevoelloos en er zaten wat harde stukjes onder mijn huid. Week later had ik mijn eerste controle en het zag er al goed uit. De voorkant was een klein beetje scheef maar alles zag er tip top uit! Echt pas na twee weken was alle zwelling weg. De harde bobbeltjes zaten er nog en kon je ook duidelijk voelen. Mijn buik was nog erg gevoelig en daarom kon ik nog weinig doen. Tillen, bukken, hard lachen, of erop drukken was nog gevoelig en soms zelfs pijnlijk.

De weken vlogen voorbij en de bobbeltjes werden zachter en zachter en de pijn in mijn buik verdween en het gevoel kwam overal terug. De eerste maand moet je er dan ook niet veel op letten. Dr. Stevens zei al dat er nog veel veranderd en dat het resultaat pas na drie maanden te zien was. En gelijk had hij! Na een maand kon ik weer intiem zijn met mijn vriend en ik merkte al gelijk dat ik niet meer onzeker was maar meer trots. Ik zei letterlijk van KIJK MAAR KIJK MAAR (haha). Het is een bekend verhaal bij iedereen die iets laat doen natuurlijk, maar het gevoel dat je niet meer krom hoeft te lopen of met benen gesloten hoeft te staan is heerlijk. Je voelt je weer vrij!

schaamlipcorrectie lipofilling vrouw - drstevens.nl

Na drie maanden had ik weer een afspraak en dit keer met Dr. Stevens zelf. We keken dan ook in de spiegel en het zag er allemaal goed uit. Na de behandeling had Dr. Stevens wat vet opgeslagen in de vriezer voor als er nog wat aangepast moest worden. Kleine misverstand dat ik dacht dat hij het gelijk die dag zou doen. Gelukkig werd het snel opgelost en voor dat ik het wist lag ik weer in de stoel. Het resultaat was al prachtig maar toch wou ik wat vet erbij omdat je ook weet dat het na een tijdje weer wordt afgebroken. Niet alles natuurlijk maar het blijft lichaamseigen vet. Ik wist ook van mijzelf dat ik weer ging sporten, misschien dan ook wat af zou vallen dus een kleine beetje vet erbij was wel prettig.
De naaldjes lagen klaar en ik moest alleen goed door mijn neus ademen en hoppa het zat erin. De prikken waren wel erg onprettig vooral omdat ik er zo gevoelig voor ben. Maar goed het was snel voorbij en ik deed nog een kleine check in de spiegel en ik kon weer gaan.

Mijn conclusie is dan ook dat ik dit echt zou aanraden bij alle vrouwen/meiden die dit probleem herkennen. Zelf ben ik altijd rond de 50 kilo geweest en heb ik nooit vetjes gehad, vooral rondom mijn lies. Het doet weinig pijn en herstellen is totaal niet hinderlijk. Het kan veel en veel erger. Het resultaat is super en Dr. Stevens heeft precies gedaan wat mooi stond en daar ben ik onwijs blij mee! Het kost wat maar dan heb je ook wat! Lichaamseigen vet geeft toch een beter resultaat. Je kan niet voelen of zien dat er wat aan gedaan is.

Helemaal top!

Flaporen | drStevens.nl