Make Appointment eBook for professionals

B. lipofilling

Waarom deze behandeling?
Ik ben slank van postuur maar vond mijn gezicht er erg 'getekend' en zorgelijk uitzien. Ingevallen wangen, holle oogkassen en diepe lijnen maakten dat ik er altijd moeier uitzag dan dat ik mij voelde.

lipofilling gezicht aangezicht vrouw - drstevens.nl

Veel opmerkingen ook dat ik te mager zou zijn, wat helemaal niet waar is. Maar als je alleen mijn gezicht kijkt, leek dat wel zo. Tot voor een jaar of 5 geleden had ik een wat 'voller' gezicht, en daar wilde ik graag een beetje van terug. 
(veel eten hielp maar weinig, de rolletjes in mijn taille kwamen wel maar mijn gezicht bleef achter) Volgens Dr. Stevens was 'vullen' DE oplossing.
Avorens deze stap te zetten had ik een jaar voor mijn behandeling op een beurs een presentatie gezien van Dr.Stevens over deze methode, en dat heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden. 'Dat wil ik ook!!' dacht ik toen ik de voor en na foto's zag van een dame met hetzelfde probleem. Toen ik een jaar later foto's van mijzelf zag waarin mijn contouren duidelijk (ingevallen!) opvielen wist ik het zeker en maakte ik een afspraak.

Mijn ervaring
Ik geef eerlijk toe: natuurlijk was ik zenuwachtig. Niet voor de operatie maar wel voor het resultaat. Wat als het nou niet mooi zou zijn? Als ik complicaties zou krijgen van de operatie? Als ik er anders uit zou gaan zien?
Maar wie A zegt... Zoals beloofd door Dr. Stevens: de eerste dagen zie je er niet uit! Een gezwollen gezicht, met blauwe plekken, en daarop als'versiering' nog veel blauwe lijntjes van het aftekenen van de te vullen gebieden en nog pleisters. Ik had ook meteen mijn bovenoogleden laten liften, dus ook nog twee ogen alsof je in elkaar geslagen bent.
De eerste week heb ik mijzelf dan ook 'opgesloten' in huis, want je bent niet toonbaar. De kinderen schrokken ook wel van me, maar waren snel gewend. Daarna 'gevlucht' naar Texel voor een weekje vakantie en toen ik terugkwam was het meeste leed geleden.
Wel duurt het lang (ongeveer 6 weken) voor al het vocht weer uit je gezicht is. Je blijft dus lang een heel vol (help! zo vol wilde ik het niet, is dit nu het uiteindelijke resultaat??), gezicht houden. Zelf vond ik het resultaat na drie maanden helemaal fantastisch! Je hebt helemaal je eigen gezicht terug, alleen wat frisser en minder 'doorleefd'. 

Mensen die me een tijd niet gezien hadden en niet wisten van de ingreep zeiden bv: 'wat zie je er goed uit', en dan bedoelden ze niet mijn kleding! Erg leuk. Heel subtiel maar voor mij een heel groot verschil. En alleen maar positieve reacties van de mensen die het wel wisten. De ongemakken vallen erg mee. Pijn heb je bijna niet, eigenlijk nog het meeste last van beurse (blauwe!) bovenbenen. En dan natuurlijk wel even vrij nemen van je werk.
De mensen in het medisch Centrum Scheveningen zijn allemaal erg aardig en duidelijk. Je voelt je op je gemak, serieus genomen en er wordt de tijd genomen om alles goed door te spreken. Dat gaf mij een goed gevoel en vertrouwen. Ik zou het zo weer doen!

Mylene de la Haye & SMOELWERK | drStevens.nl MH, lipofilling | drStevens.nl