Make Appointment eBook for professionals

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar huidkwaliteit verbetering ?

Wat is waar?Meer is beter’ of ‘genoeg is genoeg’ ?

Hierbij nodigen wij mensen uit om mee te doen aan het wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van huidkwaliteit door lichaamseigen cellen die de opperhuid van het gezicht mogelijk herstellen.

Lees op deze pagina de uitgebreide uitleg voor u besluit zich aan te melden.

Of vul meteen het aanmeldformulier in en wij nemen per ommegaande contact met u op om u uit te nodigen voor een gesprek voor nadere toelichting.

Artikelen

PRP en Lipofilling van het gelaat; de 1e studie van dit soort in de wereld ooit !

Echt een superprestatie van mijn 1e promovendus Joep Willemsen!  Nooit eerder werd in de plastisch chirurgische wereld een prospectief gerandomiseerde studie naar het effect van PRP op lipofilling afgerond. Na 5 jaar hard werk! In het hoogst genoteerde tijdschrift voor plastische chirurgie.


Conclusie: PRP geeft ongeveer 30% snellere wondgenezing maar verbeterde elasticiteit van de opperhuid was net niet significant maar wel aannemelijk (mogelijk door de een drop-out tijdens de follow-up ?).

NTVG - In Het Kort

In Het kort. Een rubriek in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde waar je op uitnodiging commentaar kan geven op een artikel dat de redactie de moeiite waard vindt.


Deze eer viel onlangs dr Jeroen Stevens te beurt op uitnodiging van zijn gewaardeerde collega dr Robert Pierik, algemeen chirurg, opleider, redacteur NTVG.

Interview

Persoonlijk interview door geneeskundestudente Tess Bevers waarin aandacht voor de professionele keuzen van Jeroen Stevens en de combinatie van zijn werk in de cosmetische chirugrie met wetenschapppelij onderzoek. 


 


 

Nieuwe schaal voor meten van mate van hang van de borst

Een belangrijke - door ons team verrichte - studie is nu ook in een internationaal tijdschrift gepubliceerd: een nieuwe manier van het online scoren van de mate van hang van de borst. Deze zogenaamde RainBowScale biedt artsen over de hele wereld nu een online manier om met elkaar resultaten te vergelijken na borstlift. Een vervolgstudie waarbij wij het effect meten van de inwendige driekwart BH wordt momenteel ook met deze meetmethode ge-evalueerd! De resuiltaten lijken zeer veelbelovend!

Lipofilling voor de behandeling van pijnlijke littekens

The Treatment of Chronie Neuropathie Pain: Bio (Regenerative) Pain Treatment through Lipofilling. A Short Communication Case Series.


Lipofilling voor de behandeling van pijnlijke littekens; een wetenschappelijke artikel waaraan dr Stevens heeft bijgedragen. In dit artikel een aantal voorbeelden van handelingen van pijnlijke littekens dmv lipofilling.na diverse operaties.

Bloedplaatjes rijk plasma

In een toonaangevend internationaal Amerikaans tijdschrift voor plastisch chirurgen is een overzichtsartikel geaccepteerd van dr. Jeroen Stevens en zijn onderzoeksteam over Bloedplaatjes-Rijk Plasma en de gevolgen voor de hersteltijd en de esthetische uitkomsten bij gelaatsverjonging. Lees hier het hele artikel.

Innovaties in Lipofilling

Lees hier een publicatie in PRIME, een toonaangevend wetenschappelijke internationaal tijdschrift voor de esthetische en anti-aging-industrie.  In dit artikel bespreek ik samen met Joep C.N. Willemsen de laatste ontwikkelingen op het gebied van lipofilling waaronder overleving van het transplantaat, verbeteringen in de
oogsttechnieken en oncologische veiligheid.

Triple Layer Midface Lift

In een zeer toonaangevend internationaal Amerikaans tijdschrift voor plastisch chirurgen is een overzichtsartikel geaccepteerd van dr. Jeroen Stevens en zijn onderzoeksteam over een uitgebreide variant van een de onderooglidcorrectie. De lange termijn resultaten en de technische beschrijving van de zogenaamde 'Triple Layer Midface Lift' laat zien dat het beter kan dan een standaard ooglidcorrectie.


Lees hier zelf meer en zie hoe innovatie leidt tot resultaat.

De laatste wetenschappelijke inzichten over lipofilling

In het Nederlands Tijdschrift voor de Plastische Chirurgie (het Nederlandse vaktijdschrift van de wetenschappelijke vereniging waar alle Nederlandse plastisch chirurgen lid van zijn) worden iedere maand de laatste ontwikkelingen gedeeld. Dr. Jeroen Stevens mocht op uitnodiging een overzichtsverhaal schrijven over de laatste inzichten die er wetenschappelijk te noemen zijn over lipofilling.


Lees hier zelf mee en u weet wat de plastisch chirurg weet.

Bilvergroting door lipofilling en groeifactoren

Lees de originele onderzoeksresultaten zoals ze zijn gepubliceerd in een gerenommeerd internationaal tijdschrift nadat ze door de editorial board zijn getoetst op oa betrouwbaarheid. Dr. Jeroen Stevens was een van de eerste ter wereld die in deze combinatie heeft aangegeven dat vergroting van de bilcontour een veilige en verantwoorde en succesvolle techniek is.

Wetenschappelijk onderzocht: de littekenloze navel bij buikwandcorrectie

Lees de originele onderzoeksresultaten zoals ze zijn gepubliceerd in een gerenommeerd internationaal tijdschrift nadat ze door de editorial board zijn getoetst op oa betrouwbaarheid. Geen twijfel - ten op zichte van de klassieke manier waarop een nieuwe navel wordt gemaakt bij een buikwandcorrectie- wordt de wijze waarop dr. Jeroen Stevens dit in Nederland heeft geïntroduceerd beoordeeld als beter.

Presentaties

Presentatie biochirurgie tijdens het ISAPS congres in Geneve

In September 2012 werd op het allerhoogste platform voor wetenschappelijke presentaties voor cosmetische plastische chirurgie ter wereld met enige trots 3x gepresenteerd over biochirurgie en het 1.2.3.Dimensionaal concept. 


De internationale organisatie ISAPS had een groot congres in Geneve belegd en over bovenstaande zaken werden o.a. gepresenteerd. Zie hier de aankondiging in de congres brochure.


Dr. Jeroen Stevens is toegelaten als lid van deze internationale vereniging en heeft de status van inspector bij deze club (wat betekent dat hij klinieken op uitnodiging kan visiteren om de kwaliteit te controleren).