Make Appointment eBook for professionals

Esther P

Dossier Liposuctie(gepubliceerd in Jackie)

Waarom heb je gekozen voor deze behandeling/ verandering?
Op zich heb ik een vrij slank postuur maar rond m’n middel hoopt zich al mijn vet op. Met kleding kopen moest ik altijd rekening houden met m’n ‘probleemzone’ en geloof me, dat is vrij vermoeiend. 

Leg in lekentaal uit wat de behandeling inhoudt?
Onder algehele narcose wordt er via hele dunne buisjes (slechts 2mm doorsnee) vet uit de door jou aangegeven zones weggezogen. Eerst wordt er een bepaalde vloeistof in het te behandelen gebied gespoten om het vet vloeibaarder te maken en bloedvaten te laten vernauwen. Hierdoor worden er minder bloedvaten kapot gemaakt en heb je naderhand veel minder last van blauwe plekken. Doordat de buisjes tegenwoordig zo dun zijn houd je geen littekens over aan de behandeling. Er is in totaal 1200 cc vet uit mij gezogen, geweldig!

Komt iedereen voor zo’n behandeling in aanmerking?
Nee, in je eerste consult wordt uitgebreid gekeken of je wel een geschikte kandidaat bent. Een geschikte kandidaat is niet te zwaar, heeft een reëel zelfbeeld en verwacht niet dat het resultaat van de behandeling zijn of haar leven drastisch zal verbeteren. Volgens mijn behandelend arts, dr. Stevens, komen er genoeg vrouwen bij hem langs die veel te zwaar zijn en verwachten dat alles wel even weggezogen kan worden. Die vrouwen moeten eerst maar eens gaan afvallen.

Doet het pijn? Wat voel je precies?
De operatie was pijnloos door de narcose. Na de operatie had ik ongeveer twee dagen een zeurderige pijn die het best omschreven kan worden als onderhuidse schaafwonden, maar dit was goed te onderdrukken met pijnstillers.

Is je ingreep tijdelijk of blijvend?
Als je op een normaal gewicht blijft en niet ineens heel veel kilo’s aankomt is het resultaat blijvend.

Had je eerst een inleidend consult of werd je direct behandeld?
Ik had eerst een inleidend consult waarin alles heel duidelijk werd uitgelegd.

Kon je zelfstandig naar huis, of moest iemand met je mee na de behandeling?
Ik kon niet zelfstandig naar huis. Mijn ouders waren er gelukkig om me op te halen en de eerste week te verzorgen.

Is het resultaat zoals je had verwacht?
De eerste dagen schrok ik best wel van het resultaat omdat alles opgezwollen en paars was... Nu is er al een groot gedeelte van het wondvocht weggetrokken en heb ik al veel meer taille dan voorheen en ook is mijn buik veel platter. Voordat ik het echte eindresultaat kan beoordelen zijn we wel een maandje of drie verder.

Wat vond je het spannendste moment?
Het moment dat ik in mijn operatieschortje naar de OK liep, daar op die tafel moest gaan liggen, de narcose kreeg toegediend en me over moest geven aan onbekenden.

Hoe reageren familie en vrienden?
Ik heb tot nu toe alleen maar heel positieve reacties gehad. Mijn ouders, vrienden en de hele Jackie-redactie leefde in de tijd dat ik thuis zat uit te zieken enorm mee, ik werd overladen met smsjes en telefoontjes, heel lief.

Wil je nu meer?
Nee. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb omdat het iets was wat ik echt heel graag wilde maar ben verder tevreden met mezelf.

Wat is je tegengevallen of wat vond je nadelig?
Je moet de eerste drie weken na de operatie een heel strak rekverband omhouden. Omdat ik een zittend beroep heb gaat die band in een knik zitten die de hele dag op je maag drukt. Dat is irritant maar weegt natuurlijk niet op tegen de voordelen van de behandeling.

Correctie van zware onderbenen | drStevens.nl Jacqueline G | drStevens.nl