Make Appointment eBook for professionals

MH, lipofilling

Waarom lipofilling

Vier jaar geleden heb ik een MACS-lift laten doen. Een jaar geleden zag ik in de spiegel steeds vaker weer de hangwangen, de lijnen rond de mond, de verdieping van de neusplooi, de ’lege wangen’, de losse huid en de diepe kringen onder de ogen. Genoeg om mij bij elke blik in de spiegel een depressie te bezorgen.

lipofilling aangezicht vrouw- drstevens.nl

Mijn eerste gedachte was een nieuwe MACS-lift of anders een midface-lift voor de wangen en neusplooi. Ik twijfelde aan een tweede MACS- lift. De huid bij de slapen was nog strak genoeg en vond het wel erg snel. Elke 4 jaar een lift leek me, afgezien van de kosten, absurd. En voor een midface lift was het te vroeg. Dr Stevens suggereerde toen een lipofilling. 
‘Rationeel’ wist ik wel wat dit inhield. Opvulling met vetkernen uit eigen vet. Verder zei het me niet veel. Ik heb ertoe besloten met de gedachte: ‘baat het niet dan schaadt het niet’ maar vooral omdat ik wist en ook al zag dat bij het ouder worden het onderhuidse vet verdwijnt en het toch een keer moest worden opgevuld. Dus waarom dan niet nu?

Mijn ervaring.

In principe ben ik tegen narcose en wilde liever lokale verdoving. Maar aangezien ik volgens dr Stevens heel erg kritisch ben, raadde hij dit ten sterkste af. Lipofilling luistert nogal nauw en een hele fles verdovingsvloeistof zou het resultaat negatief beinvloeden. Voor alle zekerheid had ik 14 dagen vrij gehouden. 
De kliniek kende ik al en zoals ook bij de vorige keer verliep de ingreep zonder enig probleem. Omdat ik vrij slank ben vroeg ik me alleen af waar vet wegghaald kon worden. Dit bleek geen punt. Juist het weghalen uit zoveel mogelijk locaties is belangrijk voor het verkrijgen van schone levende cellen. De verschrikte blik van de anderen bij het verlaten van de kliniek begreep ik pas toen ik een blik in de spiegel wierp en een enorm gezwollen waterhoofd zag, vol deuken en blauwe plekken en verstopte ogen. Ik voelde er zelf niets van en heb er hard om gelachen,. 
Met de ’nasleep’ van deze behandeling heb ik geen moeite gehad. Die was er niet. Geen pijn, geen nabloedigen, geen ontstekingen, geen harde plekken, geen bulten, geen verzakkingen. De zichtbare zwellingen waren na 10 dagen weg. De eerste week heb ik mijn gezicht dan ook non-stop gekoeld met de erwtjes, daarna zo vaak mogelijk. Gewoon een paar maanden zittend geslapen, niet gewreven over mijn gezicht en het hoofd rechtop gehouden om niets te verstoren, wat me geen enkele moeite kostte.
Na 10 dagen nam ik weer deel aan het leven, met sunblock, hoed en licht gedepte make up over de blauwe plekken. Na een maand waren ook de ergste bloeduitstortingen verdwenen en na 6 weken zag niemand er meer wat van. Alleen voelde ik het af en toe nog licht tintelen en jeuken.
Het resultaat na 3 maanden: de huid is helder en zit weer ‘vast’, de wangen zijn weer vol, de jukbeenderen geaccentueerd, de kringen onder de ogen verdwenen, de neusplooi bijna weg de kaak strakker, dankzij een kleine liposuctie aan beide kanten op mijn verzoek. Mijn hele gezicht is gelijkmatig gelift en tegelijkertijd gevuld. Ik kijk met bewonderling in de spiegel. Het resultaat van de lipofilling overtrof alle verwachtingen.
Nee, ik krijg geen commentaar in de zin van: wat heb je laten doen? Maar als ik mijn echte leeftijd zeg moet ik mijn paspoort halen om het te bewijzen. Vaak leg ik mijn hand even op mijn wang om te voelen hoe stevig en veerkrachtig die weer is geworden. Een maand na de ingreep kwam mijn ex langs. Zijn commentaar bevestigt mijn mening: fantastisch, weer netzo als vroeger, volledig natuurlijk, een ‘professional’.

B. lipofilling | drStevens.nl Diana, 36j, lipofilling en groeifactoren | drStevens.nl