Make Appointment eBook for professionals

Uw Chirurg

Dokter Jeroen Stevens is gespecialiseerd in cosmetische plastische chirurgie van aangezicht, borsten en buik. Daarnaast is hij de laatste jaren intensief bezig met wat hij Biologische Chirurgie noemt: door gebruik te maken van lichaamseigen vetcellen (lipofilling), schaafwond-reparatiecellen en PRP kunnen unieke resultaten worden bereikt, die voorheen ondenkbaar waren.

Zijn onderzoek naar wat ‘welzijn’ precies is heeft nieuwe inzichten opgeleverd.

Hiermee wordt ‘de echte oorzaak’ achter jouw wens en jouw belang duidelijk en dan blijkt ook vanzelf wat de beste aanpak is om je pijnvrij, fit en goed te voelen en er weer mooi uit te zien.

De wetenschappelijk onderbouwde technieken leveren een nieuwe visie op over life style. De innovatieve behandelmethoden zorgen er voor dat je er met een niet-geopereerde uitstraling weer fit en vitaal uit kan zien. De cosmetische, biologische plastische chirurgie brengt het beste van de nieuwste behandelmethodes bij elkaar. Hierdoor kunnen we op maat zorgen voor de combinatie van lifting, volume- en contourverbetering. Desgewenst kan ook huidkwaliteitverbetering worden verzorgd met lipofilling en PRP van binnen naar buiten gecombineerd met een TCA-peeling van buiten naar binnen. De resultaten zijn indrukwekkend en veel beter dan voorheen!

Daarnaast hebben we ook een littekenloze naveltechniek bij buikwandcorrectie ontwikkeld en kunnen we tegenwoordig de mooiste meest geloofwaardige dynamiek bij borstchirurgie garanderen (na vergroting of lift).

Curriculum Vitae

Tijdens zijn opleiding tot arts aan de Erasmus Universiteit en het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt in Rotterdam rondde Jeroen Stevens op 22 mei 1991 al een proefschrift af. Daar werd hij ook opgeleid tot plastisch chirurg. Aansluitend werkte Jeroen Stevens als staflid bij de afdeling Plastische & Reconstructieve Chirurgie van het Academisch Ziekenhuis in Rotterdam en het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam. Tijdens meerdere stages en bezoeken in het buitenland bij zeer gerenommeerde klinieken en enkele van de bekendste plastisch chirurgen ter wereld in onder andere USA, Frankrijk, Engeland en Mexico werd een uitgebreide ervaring opgedaan in de reconstructieve en vooral ook esthetische plastische chirurgie.

 Vanaf 2000 focuste zich als één van de weinige plastisch chirurgen in Nederland full time op alleen de cosmetische plastische chirurgie zowel klinisch als wetenschappelijk.
Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en was jarenlang lid van de beroepsbelangencommissie. Gedurende 10 jaar lid was hij daarna van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Chirurgie (NVEPC, de Nederlandse ISAPS). Als eerste Nederlander heeft hij ook een volledige registratie als cosmetisch plastisch chirurg aan de Cote d'Azur in Frankrijk.

Hij is mede-oprichter van de DAFPRS (Dutch Association for Plastic and Reconstructive Surgery, www-dafprs.nl) en heeft in de afgelopen 10 jaar al meer dan 55 plastisch chirurgen, uit meer dan 24 verschillende landen, getraind in onderstaande technieken,.

Momenteel zit hij ook in de Europese overkoepelende vereniging van cosmetische plastische chirurgen (EASAPS) in de commissie voor onderwijs en wetenschap.

 Hij ontwikkelde nieuwe operatietechnieken, nieuw instrumentarium (oa de ACA-kit in samenwerking met Arthrex) en nieuw inzicht over de aanpak van het ouder wordende gezicht. Steeds werd een wetenschappelijke basis onder de vernieuwingen gelegd door als teamleider samen te werken met research fellows, collega specialisten en wetenschappers van de Universiteit van Rotterdam, Groningen en Utrecht. Tot nu toe verschenen meer dan 40 wetenschappelijke publicaties mede van zijn hand. Hij publiceerde een eBook in de iTunes Book Store (Organic Surgery) voor collega professionals. Hij was, recent, de eerste cosmetisch perifeer werkende plastisch chirurg die als co-promotor een promovendus begeleide tot de succesvolle verdediging van een proefschrift. Momenteel zijn er nog 3 promovendi aan het werk in zijn onderzoeksteam naar de nieuwste inzichten op het gebied van Biologische Chirurgie (oa naar wat we voorheen ‘stamcellen’ noemden).

Hij heeft meer dan 75 wetenschappelijke internationale voordrachten gehouden over zijn eigen onderzoekswerk en de volgende onderwerpen;

 • endoscopische voorhoofdslift (met een speciale techniek om het resultaat aan het bot te verankeren voor een zeer langdurig resultaat)
 • en-bloc MACS-lift (2/3e van een halsface-lift door maar de helft van de incisie)
 • lipofilling (contour en volume verplaatsen en opbouwen met lichaamseigen vet),
 • midface-lifting met SOOF-lift (de uitgebreide onderooglidcorrectie)
 • vetbehoudende boven-ooglidcorrecties (in plaats van klassieke ooglidcorrecties waarbij door vetresectie vaak hole lege ogen achterblijven)
 • halsface-lifting en-bloc met expliciete verticale vector (en-bloc waardoor je toonbaar bent binnen 2 in plaats van 12 weken)
 • buikwandcorrecties met een onzichtbaar navellitteken (verstopt op de bodem van de nieuwe navel in plaats van een zichtbaar rond litteken midden op de buik)
 • borstlift met het mini-anker litteken (en dus een heel korte incisie in de borstplooi)
 • de APTOS- ofwel Silhouette-lift (tractiedraden met weerhaakjes maken lange incisies overbodig en geven facelifting door maar een incisie van 1 cm van met name de wenkbrauwstaart)

Meest recent werkt dr Jeroen Stevens en zijn team aan

 • het 2.3.DIMENSIONAAL CONCEPT voor een oorzaak gebaseerde behandeling van het ouder wordende gezicht (1D = verticale lift; 2D = huidkwaliteitsverbetering door lipofilling met PRP en een TCA-peeling; 3D: volume en contour herstel met lipofilling)
 • BIOLOGISCHE CHIRURGIE: het gebruik van lichaamseigen (vet)cellen om volume en contour terug te geven naast reparatie van schade en behandeling van pijn door gebruik te maken van de ‘schaafwond-reparatiecellen’ in combinatie met de signaalstofjes uit bloedplaatjes (PRP = Plaatjes Rijk Plasma, ook wel de Vampire Facial genoemd)
 • Hij introduceerde in dat kader een volledig nieuwe behandelmethode: Plaatjes Rijk Stroma (PRS = de drie-éénheid van reparatie) en geeft hierover over de hele wereld lezingen en cursussen. Ook benieuwd of PRS in de toekomst het mes gaat vervangen in de strijd tegen onder andere slijtage van gewrichten? Volg dan zijn ontwikkelingen op facebook (drStevens.nl) en Instagram (dokter jeroen stevens) voor het laatste nieuws!