Make Appointment eBook for professionals

Uw Chirurg

Pasfoto dr Jeroen StevensTijdens zijn opleiding tot arts aan de Erasmus Universiteit en het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt in Rotterdam is Jeroen Stevens gepromoveerd op 22 mei 1991.

In het laatstgenoemde ziekenhuis werd ook de opleiding tot plastisch chirurg afgerond. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC), heeft al sinds 2000 zitting in de beroepsbelangen commissie van deze vereniging en zit in het huidige bestuur van ISAPS-Nederland (International Society for Aesthetic Plastic Surgery), de internationale poot van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Chirurgie (NVEPC). Als één van de eerste plastisch chirurgen van Nederland is hij ook international inspector voor ISAPS en heeft hij de bevoegdheid om klinieken op kwaliteit te controleren.

Als eerste Nederlander heeft hij ook een volledige registratie als cosmetisch plastisch chirurg aan de Cote d'Azur in Frankrijk.

Curriculum Vitae

Aansluitend aan zijn opleiding heeft Jeroen Stevens gewerkt als staflid bij de afdeling Plastische & Reconstructieve Chirurgie van het Academisch Ziekenhuis in Rotterdam en het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam.

Tijdens meerdere stages en bezoeken in het buitenland bij zeer gerenommeerde klinieken en enkele van de bekendste plastisch chirurgen ter wereld in onder andere USA, Frankrijk, Engeland en Mexico werd een uitgebreide ervaring opgedaan in de reconstructieve en vooral ook esthetische plastische chirurgie.

Tot nu toe verschenen 32 wetenschappelijke publicaties van zijn hand. Hij heeft meer dan 50 wetenschappelijke voordrachten gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft meerdere vernieuwde operatietechnieken in Nederland geïntroduceerd, o.a.:

 • Endoscopische voorhoofdslift
 • MACS-lift - 2/3e van een hals-facelift door maar de helft van de incisie en recent ook een update van deze techniek met supersnel herstel: de ShortScar-enBloc Facelift
 • Lipofilling - vernieuwde techniek volgens Coleman; Vulling met eigen vet
 • Midfacelifting - met SOOF-lift; De uitgebreide onderooglidcorrectie
 • Vetbehoudende ooglidcorrecties - i.p.v. klassieke ooglidcorrecties waarbij door vetresectie vaak holle lege ogen achterblijven
 • Hals-facelifting - met expliciete verticale vector (laterale SMASectomie)
 • Hals-facelifting - met alleen maar een incisie in de groeve achter het oor (U-halsfacelift)
 • Buikwandcorrecties zonder litteken rondom de navel - in de bodem van de navel i.p.v. zichtbaar rondom de navel op de opperhuid)
 • Borstlift - volgens Stevens met minimale incisies in de borstplooi
 • APTOS- of Featherlift - tractiedraden met weerhaakjes maken lange incisies overbodig en geven facelifting door één incisie van 1 cm
 • Het innovatieve '123D-concept - ouder worden en de aanpak ervan'. Hiermee heeft hij andermaal richting aangegeven binnen het vakgebied van de cosmetische plastische chirurgie: Het ouder wordende gezicht - wat doe je wel, wat doe je niet en waarom? 
 • 'Biologische cosmetische chirurgie' - opnieuw grensverleggend: biologisch chirurgisch denken en doen op celniveau... Het gebruik van je eigen vetcellen in combinatie met groeifactoren uit je eigen bloedplaatjes (je eigen reparatie systeem) precies op de plaats waar de 'schade' door ouderdom, roken, zon en erfelijke factoren het grootst is - je gezicht, decolleté en handrug
 • De eerste 'perifere' cosmetisch plastisch chirurg ooit die als projectleider en co-promotor mag toezien hij zijn eerste promovendus aan de Universiteit van Groningen de graad van Doctor in de Geneeskunde verkrijgt: proefschrift, video van de cermonie

Hij is gespecialiseerd in esthetische en cosmetische chirurgie van aangezicht, borsten en buik.