Make Appointment eBook for professionals

de kern

de kern | drStevens.nl

Voor het creëren van curves en contour passend bij een vitale energieke uitstraling (of het herstellen, vullen en verzachten van ongewenste diepere groeven, hollere lege oogkassen, slapen en wangen) worden bij voorkeur lichaamseigen levende cellen gebruikt: levende vetcellen wel te verstaan (lipofilling).

ontwikkelingen

Deze techniek is door enkele internationaal bekende plastisch chirurgen de laatste jaren sterk verbeterd. In eigen land heeft o.a. Dr. Jeroen Stevens de laatste 10 jaar aan deze ontwikkelingen belangrijke technische bijdragen geleverd.

Op dit moment heeft hij al meer dan 2200 van deze behandelingen gedaan, zijn er meerdere wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en zijn er op talrijke (inter)nationale congressen presentaties gegeven. Maandelijks kijken er plastisch chirurgen uit het buitenland mee met Dr. Stevens om te leren van de laatste ontwikkelingen (inmiddels meer dan 55 uit meer dan 20 verschillende landen. Werd er voorheen nog met grove canules en dus relatief grote klompjes vet gewerkt, nu wordt ‘micro fat grafting’ gedaan met speciale zeer dunne canules (van maar 0.9 tot 1.4mm diameter). Hierbij worden zeer fijne druppeltjes levende vetcellen verkregen. Deze fijne druppeltjes vetcellen worden gelijkmatig in de onderhuidse weefsellagen verdeeld waardoor ze velen malen beter overleven dan voorheen het geval was.

productlijn

productlijn | drStevens.nl

Dr. Jeroen Stevens is er trots op dat één van de grootste wereldwijde producenten van dit soort canules een gehele productlijn van door hem ontwikkelde canules te koop aanbiedt onder zijn naam (www.tulip-instruments.com / Stevens Set for micro fat grafting of the face - set 1, Stevens Set for large volume lipofilling - set 2). Daarnaast is hij één van de Senior Consultants voor Arthrex OrthoBiologics en geeft hij (inter)nationale lezingen over de inmiddels talrijke wetenschappelijke onderzoeken die de laatste jaren onder zijn leiding zijn verricht over de meerwaarde van PRP verkregen met een gepatenteerd systeem van BioMet (GPS-III systeem) en het Angel system van Arthrex.